maKcik MaNis

My photo
kuching, sarawak, Malaysia
sudah berumo 21 tahun...asal saya aloq staq maju jaya!ding...skrg study kt unimas n mostly want to say, im juz ordinary gurl who always make mistake..tak suka makeup tp suka men makeup2..hahahaha!saya suka lepak, n sgt suka menghabiskan masa dgn membaca..chill up to read..xsuka jgn baca!byebyebye!

Nov 28, 2010

makeup??!!owh,no...

salam sume!!!
sekali lagi aku menyemakkan blog aku sendiri!!hahah...
bukan apa,xda keja neyh!!!
bdw,apasal status aku neyh pasal MAKEUP ek?!!!
aku makeup kaa???haha
ampa nk taw x,apa ada dalam senarai makeup aku??

1. PELEMBAP MUKA SAFI
2. LIQUID FOUNDATION MAYBELLINE ( actually jarang pakai,wat bekalan jaa)
3. CONCEALER ANGELFIT MAYBELLINE
4. EYELINER IN2IT
5. LIPS ICE BY METHO
6. TURBO BOOST MASCARA BY MAYBELLINE
7. PRESSED POWDER BY SILKY GIRL

hahaha,nampak tak apa yang aku ada??dasyat kn sebab xda barang makeup yang gempak!!aku usha2 blog org laen,tgk cantik2 ja...
aku lak, blusher pn xda!!!
yg atas-atas neh pun sebab aku xda keja n rembat kak aku punya..hahahaha!!yg aku pakai cuma eyeliner!!
yg laen...wassalam!!hahaha

bkn apa,aku penah dgr org cakap,xda guna makeup tebal 4-5 inci,bg cantik tapi hati busuk!!
tak guna pipi pink-pink tapi xreti malu..
xguna mulut merah-merah tapi menfitnah orang...
xguna mata lawa-lawa tapi tgk maksiat..
xguna rambut cantik kalo tayang kt orang..
hehehehe....(aku lak kata org,haha!)

bkn apa, ada member kakak aku cakap time aku konon tgh makeup kan,
"Adik,xpyhla nak makeup2 2...kalo muka org beriman,gerenti dah terpancar cahaya kt wajah tu..BERSERI-SERI"  (so,mst dalam aty ngutuk aku xberiman,huh!)

n bab pipi lak,x payah nk blusher-blusher dah..sbb pipi yang merah semulajadi bila kita malu..umpama wanita solehah,merah pipinya bila ditegur...malu itukan tanda orang beriman..(jangan malu xbertempat sudah!!)
tapi, cane nk tunjuk pipi merah kalo aku neh gelap gelita???xnmpak pun merah pun???haha...

oklaa,saje nak mngomen disini..yang penting,AKU MALAS MAKEUP!!
biar xcantik kat wajah,aty mau bersih beb!!!


baik jadi budak-budak..xpyah risaw pape..
luv my zara n adam!!

3 comments:

  1. suka ayat ni, "x guna pipi merah-merah tapi reti malu"

    ReplyDelete
  2. hahahaha...ezza,u got rite!
    komeng,iwill!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...